Ti kérdeztétek

A Sárkány születikről

Ugye nem csinálsz egy gusztustalan szerelmi történetet belőle?
Big smile Nem. Ez egy mese, fantasy, és az is marad. Lesznek benne érzelmek, mert az ember élete nem mentes tőlük, de a fő csapásvonal nem változik. Különben írtam már "gusztustalan szerelmi történetet" is, de még nem jelent meg. Ha befejeztem a trilógiát, akkor valószínűleg az lesz a következő könyvem, amit kiadunk.
A Fókuszon kívül lehet kapni máshol is?
Úgy tudom, hogy a Bookline-nál és a Líra és Lant könyvesboltjaiban lehet kapni - ha a hagyományos vásárlásra gondolsz. Ezen kívül több webboltban is megvásárolható, sok helyen kedvezménnyel. Könyves rendezvényeken is érdemes lehet szétnézni. Tavaly például a Könyvhéten is kedvezményes áron lehetett megvenni a könyvet az <strong />Ad Librum Kiadó standján.
Hogy állsz a második résszel? Mikorra várható?
Dolgozom a második részen. Igyekszem még idén kiadatni. Sajnos sok előre nem látható feladatom akadt a tavalyi év végén, és ezek egy része áthúzódott 2011-re is, emiatt nem haladtam úgy, ahogy eredetileg terveztem (ti. tavaly Karácsonyra már ki akartam adatni A fiút). A téli szabadságomat viszont kihasználtam, sikerült hatékonyabbá tenni a tevékenységeimet is, úgyhogy elvileg a korábbi akadályok elhárultak. Mindenképp jelzem a honlapon, ha van valami fejlemény.
Mennyire valósak az ezoterikus információk a könyvben? Mennyire használható a "tudás", amiről ott olvashatunk?
Nem volt célom, hogy ezoterikus tankönyvet adjak az olvasók kezébe. Azok a dolgok, amiket a Sárkány születikben olvashattok, inkább csak ezoterikusnak tűnnek.

Gigiről

Te tényleg lány vagy?
Cool Bár szerintem ez nem annyira fontos, de bizalmasan elárulom, hogy igen. Wink
Neked az írás a munkád? Ebből élsz?
Most illúziót fogok rombolni. Szerintem ma nagyon kevés írónak adatik meg (főleg Magyarországon - Admin), hogy az írásból meg tudjon élni. A legtöbbünknek van egy polgári állása is. Nekem is. Elég kevés Coelho és Rowling él a Földön. Wink
Miért álnéven írsz?
Az előző válaszomban írtam, hogy van egy polgári állásom. Tulajdonképpen van egy "hétköznapi" életem. Szerettem volna ettől elkülöníteni az íróit. Sokáig nem is mondtam el az ismerőseimnek sem, hogy megjelent az első könyvem. Kíváncsi voltam, hogy nélkülük mennyire tudom megvalósítani az álmomat. Bár azóta már tudják...
Beleírod magad a történeteidbe?
Az a személyes véleményem, hogy mindenki, aki alkotó munkát végez, rajta hagyja a keze nyomát a művén. Nem számít, hogy szobrot készít, zenét szerez, vagy egyszerűen csak egy házi dolgozatot állít össze. Kicsit mindig benne van a készítő az elkészült alkotásban. Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy én, mint karakter, megjelenek-e a történeteimben, akkor azt kell válaszolnom, hogy részben. Van, akinek a külsejében tűnik fel egy-két tulajdonságom, van, akinek a személyisége hasonlít az enyémhez, de olyan, aki konkrétan én lennék, olyan nincs. Inkább a belső, lelki munkámat megkönnyítő karakterekkel dolgozom, nem konkrét személyekkel.
Megmutatod az arcod?
Majd, ha már meg tudok élni az írásból, akkor igen. Wink Addig inkább szeretném titkolni, hogy nézek ki.